Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát, a cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

AzoSzul Réz kalászosokra

Egységár: 0,00 Ft/liter
Ezentúl nem kell választania a magas hozam és a kiváló minőség között, az AzoSzul Réz lombtrágya mindkettőt biztosítja a szántóföldi növényei számára!
 
Cikkszám: AR-20
Gyártó: Nutrikon Kft.
Nem értékelt

Paraméterek

Összetevők
Nitrogén (N) 18,1 m/V%
Kén-trioxid (SO3) 30 m/V%
Bór (B) 0,013 m/V%
Réz (Cu) 1,9 m/V%
Vas (Fe) 0,025 m/V%
Mangán (Mn) 0,013 m/V%
Molibdén (Mo) 0,0013 m/V%
Cink (Zn) 0,0025 m/V%
Kijuttatási javaslat
Őszi és tavaszi búza 4–5 l/ha. Bokrosodástól kalászhányásig 1–2 alkalommal, 150–250 l/ha vízzel lombtrágyaként
Őszi és tavaszi árpa, tritikálé 4–5 l/ha. Bokrosodástól kalászhányásig 1–2 alkalommal lombtrágyaként 200–300 l/ha vízzel
Őszi és tavaszi zab és rozs 3–5 l/ha. Bokrosodástól kalászhányásig 1-2 alkalommal lombtrágyaként 200-300 l/ha vízzel
Rizs 4-5 l/ha. Kalászhányás előtt 1-2 alkalommal

Leírás

AzoSzul Réz lombtrágya, a kalászosok kedvence


Folyékony, koncentrált lombtrágya, mely a makro- és mikro tápanyagokat a gabonafélék tápanyag igényeinek megfelelő arányban tartalmazza. A réz, mangán és cink hiánya különösen veszélyes a gabonafélékre, a nitrogén és kén javítja a mikroelemek hasznosulását illetve a termés minőségét.
Gabonafélék (búza, árpa, zab, rozs, tritikálé, rizs) ideális lombtrágyája. Őszi kalászosok esetén lombvédelemmel együtt kijuttatva magasabb termésszintet, kalászvédelemmel egy menetben kipermetezve a gabonafélék kiváló minőségét alapozza meg

További információk a Részletes leírás fülön

Részletes leírás

AzoSzul Réz lombtrágya, a kalászosok kedvence


Folyékony, koncentrált lombtrágya, mely a makro- és mikro tápanyagokat a gabonafélék tápanyag igényeinek megfelelő arányban tartalmazza. A réz, mangán és cink hiánya különösen veszélyes a gabonafélékre, a nitrogén és kén javítja a mikroelemek hasznosulását illetve a termés minőségét.
Gabonafélék (búza, árpa, zab, rozs, tritikálé, rizs) ideális lombtrágyája. Őszi kalászosok esetén lombvédelemmel együtt kijuttatva magasabb termésszintet, kalászvédelemmel egy menetben kipermetezve a gabonafélék kiváló minőségét alapozza meg.

Miért hatékony?
A búza kifejezetten érzékeny a jó réz-, cink- és mangánellátásra. Egy átlagos terméshez 50 g réz, 350 g mangán és 250 g cink felvételét igényli hektáronként. A hazai talajok kétharmadán ez a mikroelem szolgáltatás elégtelen. Az AzoSzul Réz gabonaspecifikus összetétele biztosítja a zavartalan fejlődéshez igényelt mikrotápelemek harmonikus arányát és mennyiségét. Serkentőleg hat az anyagcsere folyamatokra, a gyökéren keresztüli tápanyagfelvételt stimulálja. Környezeti stresszel szemben ellenállóbbá teszi a növényt, ezzel fokozza a termésbiztonságot.
Az egyensúlyban lévő, harmonikusan ellátott növénynek adott körülmények között alacsonyabb a vízigénye, kevesebb víz mellett is magasabb termésprodukcióra képes. A makroelem összetevők segítik a mikroelemek hatékonyabb bejutását, a növényi anyagcserét tartósan stimulálják, serkentik a kalászolás előtti generatív folyamatokat.

Milyen talajokra és mikor ajánlott?
Azokra a talajokra ajánljuk, ahol nem biztosított a jó mikroelem szolgáltatás. A magasabb mésztartalmú vagy szerves anyagokkal jobban ellátott talajokban a fémes mikroelemek lekötődnek, nem érhetők el a növények számára. A könnyű homokos talajokban a mikroelemek alacsony készletekkel fordulnak elő, a hiánytünetek könnyebben megjelennek.
A tömörödött, levegőtlen termőhelyeken szintén gyenge a felvehető mikroelem készlet. Mikroelem hiány akkor is fellép, ha egyoldalú a trágyázás.
A hazai gyakorlatban az arányaiban túlzott nitrogénezés bontja meg a tápanyag egyensúlyt. Ennek következményei a vegetatív/generatív folyamatok eltolódása, a kisebb termés mennyiség, a gyengébb beltartalmi értékek. A jó mikroelem ellátásra legérzékenyebb időszak a kalászolás előtti intenzív növekedés.
Az AzoSzul Réz kijuttatásának optimális időszaka a bokrosodástól a kalászhányásig terjedő szakasz. Átlagos 5 t/ha körüli terméshez 1 kezelés kielégítő mikroelem ellátást biztosít, de a nagy termőképességű fajtáknál és hibrideknél kalászvédelemmel egy menetben indokolt a 2. kezelés is. Az AzoSzul Réz használata mellett más mikroelemes lombtrágyázásra nincsen szükség.

ÖSSZETEVŐK
Nitrogén (N) 18,1 m/V%
Kén-trioxid (SO3) 30 m/V%
Bór (B) 0,013 m/V%
Réz (Cu) 1,9 m/V%
Vas (Fe) 0,025 m/V%
Mangán (Mn) 0,013 m/V%
Molibdén (Mo) 0,0013 m/V%
Cink (Zn) 0,0025 m/V%

Mire ad megoldást?
 • Minden esetben kihagyhatatlan a technológiából a gabona specifikus AzoSzul Réz lombtrágyázás, ha a talajból nem elégséges a mikroelem ellátás.
 • A lúgos, szikes, meszes, nagy szerves anyagtartalmú, tömörödött talajokon termesztett gabonanövények pótlólagos mikroelem ellátására szorulnak. A mikroelemek közül a réz a leghangsúlyosabb, emellett a mangán- és a cink jó ellátása is nélkülözhetetlen. Hazai talajainknak közel kétharmada mikroelem hiányos.
 • Az AzoSzul Réz kezelés kihagyhatatlan azokból a technológiákból is, ahol szerves trágyázás már hosszabb ideje nem történt. A szármaradványok visszadolgozása nem biztosít elegendő utánpótlást. A lombtrágyázás a leghatékonyabb visszapótlás, mert a kelatizált formák a levélen keresztül azonnal hasznosulnak, nincsenek olyan veszteségek, mint a talajban lejátszódó lekötődési folyamatok.
 • Az intenzív növekedés időszakában nagymérvű a sejtosztódás, sejtmegnyúlás, ami a sejtállomány hígulásával jár. Ennek következtében a tápelemek, elsősorban a mikroelemek koncentrációja leesik, megnő a hajlam a hiánytünetek kialakulására.
 • A hiánytünetek megjelenése már visszafordíthatatlan terméskieséssel jár, ezért még a látható tünetek megjelenése előtt adjuk ki a mikroelem pótlást.
 • Abban az esetben is nélkülözhetetlen a mikroelemes lombtrágyázás, ha a tápanyag kijuttatás gerincét a nitrogénezés adja, az egyéb tápanyagok pótlása kimarad. Ez néhány év alatt teljesen felborítja a tápanyag kínálatot, különösen a mezo- és mikroelemek ellátása válik hiányossá, hamar kialakulhatnak a hiánytünetek.
 • A lombon kijuttatott tápelemek közvetlenül és maradék nélkül érvényesülnek, nincsenek veszteségek, mint a szilárd formájú műtrágyáknál. Az AzoSzul Réz használatával még akkor is jobb a terméspotenciál, ha éppen nem kedvezőek az időjárási viszonyok.
 • Az egyoldalú növénytáplálás mellett hamar kialakulnak hiánytünetek, ezek jellegzetes levélelváltozások formájában is megmutatkoznak. Az AzoSzul Réz segít megelőzni a hiányos táplálás miatti terméskiesést.
A búza termőhelyek legalább felén réz hiányosak a talajok  A rézhiány levél- és kalász tüneteket okoz, ami komoly terméskieséssel jár Cinkhiány tünetek, amelyek terméskieséshez vezetnek őszi búzában


ELŐNYÖK

 • Az AzoSzul Réz kelatizált formában hordozza a mikroelemeket, így sokkal hatékonyabb a bejutásuk a levélszövetbe. Onnan azonnal képesek bekapcsolódni az enzimatikus folyamatokba, hamar kialakítják a tápelemek közötti egyensúlyt
 • Éppen azokat a tápelemeket tartalmazza, amelyek a bokrosodás és intenzív növekedés fókuszában vannak, megalapozzák a jó kalászolást még környezeti stressz esetén is
 • Növényvédelmi kezeléssel kombináltan is kijuttatható, de előzetesen a jó keveredést ellenőrizzük
 • Külön költség nem terheli a kijuttatást, ha a növényvédelemmel összehangoljuk
 • Mikroelemei akkor is hatékonyak, ha a talajból nem lenne jó az ellátás
 • Folyékony kijuttatás mellett sokkal jobb a tápanyagok hasznosulása, kisebbek a veszteségek, biztosabb a célba érés
 • A harmonikus tápanyag ellátottsággal elősegítjük az alaptrágyákkal kiadott makro- tápelemek jobb hasznosulását, a víz hatékonyabb felvételét
 • Egészséges, jól táplált növény kevesebb vízzel is jobb termésre képes, egyúttal kisebbek a növényvédelmi költségek is

Kapcsolódó termékek

Kén-S Cink Bór lombtrágya

1.695,45 Ft/liter
A Kén-S Cink Bór lombtrágya valódi nagy dobás takarékosan a kénigényes növényekre: napraforgó, repce, hagyma, káposztafélék
20 l kanna ára: 22 580 + ÁFA-tól

Hasonló termékek

Speedy Max Retard nitrogéntúlsúlyos lombtrágya

0,00 Ft/liter
Nyújtott nitrogénhatás, a növekedés esszensziája a mikroelemekkel dúsított lombtrágyában. 
 

Plantabór Plusz termésfokozó lombtrágya

0,00 Ft/liter
Magas bórtartalmú levéltrágya a jó megtermékenyülésért
 

Plantamix® Plusz csávázószer

0,00 Ft/liter
Biogazdaságokban is használható csávázószer, mely kiváló tapadást biztosít más csávázószereknek és a tápanyagoknak!
 

Kén-S Magnézium Plusz termésfokozó lombtrágya

0,00 Ft/liter
Serkenti a generatív szervek kialakulását, mangántartalma hozamnövekedést okoz, ezek által szántóföldi növénye toleránssá válik a gombás betegségek ellen.
 

Radistart FL+Bór foszforos lombtrágya

0,00 Ft/liter
Szabaduljon meg a növény elégtelen tápanyagfelvétele miatti problémáktól!
 

PlantaShot Kukorica lombtrágya

0,00 Ft/liter
Ha gyökeres változásra van szükség! Kimagasló foszfor- és cinkellátást biztosít.
 

Személyre szabott műtrágya akció Önnek!

1,27 Ft/
Tisztelt Érdeklődőnk! 
Ebben a menüpontban találja a FitoNatur Európa Kft. egyedi akcióját! 

Radistart FL Basic levéltrágya

1.011,00 Ft/liter
Jól időzített foszforpótlás az egységes virágzásért!
20 l kanna ára: 20 220 + ÁFA-tól