Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát, a cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Kén-S Cink Bór lombtrágya

Egységár: 1.695,45 Ft/liter
A Kén-S Cink Bór lombtrágya valódi nagy dobás takarékosan a kénigényes növényekre: napraforgó, repce, hagyma, káposztafélék
20 l kanna ára: 22 580 + ÁFA-tól
Cikkszám: KCB-20
Gyártó: Nutrikon Kft.
Nem értékelt

Paraméterek

ÖSSZETEVŐK
Összes nitrogén (N) 19 m/V%
Kén-trioxid (SO3) 12,5 m/V%
Kén (S) 5 m/V%
Bór (B) 3,2 m/V%
Bór-etanolamin komplexben 32 m/V%
Réz (Cu) 0,0025 m/V%
Vas (Fe) 0,025 m/V%
Mangán (Mn) 0,0125 m/V%
Molibdén (Mo) 0,00125 m/V%
Cink (Zn) 3 m/V%
KIJUTTATÁSI JAVASLAT
Napraforgó 2–3 l/ha. 6–8 leveles kortól virágzás kezdetéig 1–2 alkalommal 150–250 l/ha vízzel lombtrágyaként
Cukorrépa 2–3 l/ha. 4–6 leveles kortól a termésérésig 2–4 alkalommal lombtrágyaként 200–300 l/ha vízzel
Repce 3–5 l/ha. 4–8 leveles korban ősszel vagy kora tavasszal és virágzás előtt lombtrágyaként a növényvédelmi permetezésekkel egy menetben
Kukorica (áru- és csemege) 3–5 l/ha. 4–6 leveles kortól címerhányásig 2 alkalommal lombra kijuttatva
Kalászosok (búza, árpa, rozs, zab, tritikálé, rizs) 2–3 l/ha. Kalászoláskor/bugahányáskor a növényvédelmi permetezésekkel egy menetben lombra
Burgonya 2–3 l/ha. Sorzáródástól a gumókötés végéig 2–3 alkalommal a növényvédelmi permetezésekkel egy menetben
Palántázott zöldségfélék 2–3 l/ha. Palántázás után 14 naponta 3–4 alkalommal lombtrágyaként kijuttatva (paprika, paradicsom, uborka, dinnye)
Gyökérzöldségek (sárgarépa, petrezselyem, zeller) 2–3 l/ha. 4–6 leveles kortól a termésérésig 2–3 alkalommal lombra permetezve.
Bab, borsó, szója 2–3 l/ha. Virágzás előtt a terméskötődés elősegítésére egyszer.
Hagymafélék 2–3 l/ha. 3–4 leveles kortól 1–2 alkalommal lombtrágyaként
Káposztafélék 2–3 l/ha. Palántázást követő 7–10 nap múlva 1–2 alkalommal lombkezelésre
Almatermésűek 2–3 l/ha. Egérfüles és piros bimbós állapot között 2 alkalommal kipermetezve.
Csonthéjasok 2–3 l/ha. Sziromhullás kezdetétől 2 alkalommal kipermetezve.
Mák 3–4 l/ha. Virágzás előtt

Leírás

NAGY DOBÁS TAKARÉKOSAN A KÉNIGÉNYES NÖVÉNYEKRE

Hogy elkerüljenek a nehéz helyzetek!

 

Egyedi összeállítású szuszpenziós lombtrágya a kénigényes kultúrákra extra mikroelem tartalommal.

 • Cinktartalma a korai életfolyamatokra kedvező, a gyökérfejlődéshez nélkülözhetetlen támogató elem.
 • A bór esszenciális mikrotápanyag a generatív folyamatokhoz, termésképzéshez. Kéntartalma a kénigényes kultúrákban (repce, napraforgó, hagyma, káposztafélék) a fehérje szintéziséhez elengedhetetlen.
 • A cink-, bór- és kéntartalom együttese olyan kiegészítést jelent a makroelemes táplálás mellett, amely hatékonyan felszívódó, ezért a gyökérképzéstől a termésérésig segíti a növény szintetizáló és védő folyamatait.

Ez kiemelkedő termésbiztonságot, mennyiségi és minőségi javulást jelent a gazda számára, különösen, ha valamilyen környezeti stressz is felléphet. A Kén-S CinkBór kijuttatása az egyébként is szükségszerű növényvédelmi kezelésekkel jól kombinálható, így extra műveleti költséggel nem kell számolni.

Részletes leírás

Miért hatékony?
Az olajos magvú növények, káposztafélék, hagyma kifejezetten érzékenyek a jó kénellátásra. Egy átlagos termésű napraforgó legalább 30 kg ként igényel hektáronként, emellett minimum 100 g cink és 200 g bór is szükséges a zavartalan fejlődéshez.
A hazai talajok kétharmadán ezekből a tápelemekből elégtelen a szolgáltatás. A Kén-S CinkBór specifikus összetétele biztosítja a zavartalan fejlődéshez szükséges tápelemek harmonikus arányát és mennyiségét, ezeknek a tápanyagoknak a hiányából adódó terméskieséssel a kezelés után már nem kell számolni. A kezeléssel nagy tömegű, mélyre hatoló gyökérzet alakul ki, ennek köszönhetően a termelődő erős gyökérsavak jobb tápanyagfeltáró képességet, ezáltal intenzívebb vízfelvételt tesznek lehetővé.
A jobb tápanyag- és vízellátás pozitívan kihat a teljes vegetációs időszakra, serkenti az anyagcsere folyamatokat. Környezeti stresszel szemben ellenállóbbá teszi a növényt, támogatja a generatív folyamatokat, ezzel fokozza a termésbiztonságot.

Milyen talajokra és mikor ajánlott?
Azokra a talajokra ajánljuk, ahol nem biztosított a jó kén- és mikroelem szolgáltatás. A magasabb mésztartalmú vagy szerves anyagokkal jobban ellátott talajokban a mikroelemek lekötődnek, nem érhetők el a növények számára.
A könnyű homokos talajokban a mikroelemek alacsony készletekkel fordulnak elő, a hiánytünetek könnyebben megjelennek. A tömörödött, levegőtlen termőhelyeken szintén gyenge a felvehető mikroelem készlet. Mikroelem hiány akkor is fellép, ha egyoldalú a trágyázás, a túlzott nitrogénezés megbontja a tápanyag egyensúlyt.
A kénigényes növényeknél megkerülhetetlen a használata, ha a vetésforgóba a repce és a napraforgó gyakran visszakerül. Minden olajos magvú, keresztes virágú, hagymás növények tápanyag utánpótlásában nélkülözhetetlen, ha egyéb kémpótlás nem történik.
A kezelésnek különösen nagy jelentősége van a termésbiztonság fokozásában, ha később stresszelt lesz a növény (pl. időjárási szélsőségek, felszaporodó kártevők, gyomirtás). Még virágzás előtt juttassuk ki, hogy ne veszítsünk semmit az előnyökből.

Mire ad megoldást?
 • A Kén-S CinkBór lombtrágyázás minden esetben kihagyhatatlan az olajos magvúak, keresztes virágzatúak és hagymafélék technológiájából, ha a talajból nem elégséges a kén és mikroelem ellátás és stressz hatásoknak is kitett a növény.
 • A lúgos, szikes, meszes, alacsony szerves anyagtartalmú, tömörödött talajokon termesztett olajos magvú növények pótlólagos kén és mikroelem ellátására szorulnak. Hazai talajainknak több mint kétharmada kén és mikroelem hiányos.
 • Az intenzív növekedés időszakában nagymérvű a sejtosztódás, sejtmegnyúlás, ami a sejtállomány hígulásával jár. Ennek következtében a tápelemek, elsősorban a mikroelemek koncentrációja leesik, megnő a hajlam a hiánytünetek kialakulására.
 • A hiánytünetek megjelenése már visszafordíthatatlan terméskieséssel jár, ezért még a látható tünetek megjelenése előtt adjuk ki a kén- és mikroelem pótlást. Legérzékenyebb a hajtás- és gyökércsúcsok jó mikroelem ellátására, az intenzív fejlődés alatt kijuttatott Kén-S CinkBór lombtrágyával elkerülhetők a hiánytünetek.
 • A kezelés következtében erősebb, koncentráltabb lesz az együttvirágzás, ezzel jelentősen csökkennek a kipergési veszteségek, kisebb lesz a következő évi árvakelés.
 • Abban az esetben is nélkülözhetetlen a mikroelemes permetezés, ha a tápanyag kijuttatás gerincét a nitrogénezés adja, az egyéb tápanyagok pótlása (kén és mikroelemek) kimarad. Ez néhány év alatt teljesen felborítja a tápanyag kínálatot, különösen a mezo- és mikroelemek ellátása válik hiányossá, hamar kialakulhatnak a hiánytünetek.
 • A lombon kijuttatott tápelemek közvetlenül és maradék nélkül érvényesülnek, nincsenek veszteségek, mint a szilárd formájú műtrágyáknál.
 • A Kén-S CinkBór használatával még akkor is jobb a terméspotenciál, ha nem kedvezőek az időjárási viszonyok vagy gyomirtás miatt stresszelt a növény.
 • Az egyoldalú növénytáplálás mellett hamar kialakulnak hiánytünetek, ezek jellegzetes levélelváltozások formájában is megmutatkoznak. A Kén-S CinkBór segít megelőzni a hiányos táplálás miatti terméskiesést. Problémák, amikkel találkozhat, ha nem használja a Kén-S CinkBór folyékony levéltrágyát

Kénhiány a kukoricában Kén-S Cink bór kezelés hiányában
A kénhiány levéltüneteket és olajtermés kiesést okoz a repcében is A kén minden növény esszenciális tápeleme, még kukoricán is kialakulhatnak hiánytünetek


A Kén-S Cink Bór használatának előnyei:

 • A Kén-S CinkBór folyékony lombtrágya a mikroelemeket kelatizált formában hordozza, így sokkal hatékonyabb a bejutásuk a levélszövetbe. Onnan azonnal képesek bekapcsolódni az enzimatikus folyamatokba, hamar kialakítják a tápelemek közötti egyensúlyt
 • Éppen azokat a tápelemeket tartalmazza, amelyek a gyökér megújulásához és az olajképződéshez szükségesek, ezért még aszály mellett is jobb lesz az olajtermés
 • Növényvédelmi kezeléssel kombináltan is kijuttatható, de előzetesen a jó keveredést ellenőrizzük
 • Külön költség nem terheli a kijuttatást, ha a növényvédelemmel összehangoljuk
 • Mikroelemei akkor is hatékonyak, ha a talajból nem lenne jó az ellátás
 • Folyékony kijuttatás mellett sokkal jobb a tápanyagok hasznosulása, kisebbek a veszteségek, biztosabb a célba érés
 • A harmonikus tápanyag ellátottsággal elősegítjük az alaptrágyákkal kiadott makro-tápelemek jobb hasznosulását, a víz hatékonyabb felvételét
 • Egészséges, jól táplált növény kevesebb vízzel is jobb termésre képes, egyúttal kisebbek a növényvédelmi költségek is.

Hasonló termékek

PlantaShot® Zöld Ász, a folyékony humusz

1.287,78 Ft/liter
NPK műtrágya mikroelemekkel, ideális az enzimek stimulálására, aszálytűrés és stressztűrés fokozására és termésfokozásra
20 l kanna ára: 20 280 + ÁFA-tól

PlantaShot® Ca+ vízhiányos időszakra

1.252,22 Ft/liter
A kalciumot, magnéziumot és káliumot a növények számára legkedvezőbb arányokban, felvételre optimálisan, kationos formában tartalmazza.
20 l kanna ára: 19 720 + ÁFA-tól

Radistart FL Basic levéltrágya

1.011,00 Ft/liter
Jól időzített foszforpótlás az egységes virágzásért!
20 l kanna ára: 20 220 + ÁFA-tól

Személyre szabott műtrágya akció Önnek!

1,27 Ft/
Tisztelt Érdeklődőnk! 
Ebben a menüpontban találja a FitoNatur Európa Kft. egyedi akcióját! 

Radistart FL+Bór foszforos lombtrágya

0,00 Ft/liter
Szabaduljon meg a növény elégtelen tápanyagfelvétele miatti problémáktól!
 

PlantaShot Kukorica lombtrágya

0,00 Ft/liter
Ha gyökeres változásra van szükség! Kimagasló foszfor- és cinkellátást biztosít.
 

Speedy Max Retard nitrogéntúlsúlyos lombtrágya

0,00 Ft/liter
Nyújtott nitrogénhatás, a növekedés esszensziája a mikroelemekkel dúsított lombtrágyában. 
 

Plantabór Plusz termésfokozó lombtrágya

0,00 Ft/liter
Magas bórtartalmú levéltrágya a jó megtermékenyülésért