Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát, a cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Kén-S Magnézium Plusz termésfokozó lombtrágya

Egységár: 0,00 Ft/liter
Serkenti a generatív szervek kialakulását, mangántartalma hozamnövekedést okoz, ezek által szántóföldi növénye toleránssá válik a gombás betegségek ellen.
 
Cikkszám: KSM-20
Gyártó: Nutrikon Kft.
Nem értékelt

Paraméterek

ÖSSZETEVŐK
Nitrogén (N) 12,8 m/V%
Kén-trioxid (KO3) 59 m/V%
Magnézium-oxid (MgO) 2,6 m/V%
Mangán (Mn) 1,3 m/V%
KIJUTTATÁSI JAVASLAT
Napraforgó 2-3 l/ha dózisban, 6-8 leveles kortól virágzás kezdetéig 1-2 alkalommal 150-250 l/ha vízzel lombtrágyaként
Cukorrépa 2-3 l/ha dózisban, 4-6 leveles kortól a termésérésig 2-4 alkalommal lombtrágyaként 200-300 l/ha vízzel
Repce 2-3 l/ha dózisban, 4-8 leveles korban ősszel vagy kora tavasszal és virágzás előtt lombtrágyaként a növényvédelmi permetezésekkel egy menetben
Kukorica (áru- és csemege) 2-4 l/ha dózisban4-6 leveles kortól címerhányásig 2 alkalommal lombra kijuttatva
Kalászosok (búza, árpa, zab, rozs, tritikálé), rizs 2-3 l/ha dózisban, kalászoláskor/bugahányáskor a növényvédelmi permetezésekkel egy menetben lombra
Burgonya 3-4 l/ha vagy 4-5 ml /l dózisban,Sorzáródástól a gumókötés végéig 2-3 alkalommal a növényvédelmi permetezésekkel egy menetben
Zöldségfélék (paprika, paradicsom, uborka, dinnye) 3-4 l/ha vagy 3-4 ml / l dózisban, virágzás után 14 naponta 3-4 alkalommal lombtrágyaként kijuttatva
Gyökérzöldségek (sárgarépa, petrezselyem, zeller) 3-4 l/ha vagy 3-5 ml /l dózisban, 4-6 leveles kortól a termésérésig 2-3 alkalommal lombra permetezve
Bab, borsó, szója 2-3 l/ha, virágzás előtt a terméskötődés elősegítésére egyszer
Hagymafélék 2-3-1 l/ha vagy 3-5 ml / l dózisban,első gyümölcshullástól színesedésig 11 naponként
Káposztafélék 2-3 l/ha vagy 3-5 ml / l dózisban, fejesedés kezdetétől 7-10 nap múlva 1-2 alkalommal lombkezelésre
Almatermésűek 2-3 l/ha vagy3-5 ml / l dózisban, virágzás után 2-3 alkalommal kipermetezve
Csonthéjasok 2-3 l/ha vagy 3-5 ml / l dózisban, sziromhullás kezdetéstől 2 alkalommal kipermetezve

Leírás

A Kén-S Magnézium Plusz lombtrágya kifejezetten magas kén- és magnéziumigényű kultúrák számára készült, a legjobb hatás érdekében mangán mikroelemmel dúsítva.
A kén a fehérjék szintézisének, a zsírsavak és olajsavak képzésének nélkülözhetetlen eleme, hiánya termésképzési rendellenességekhez vezet. A magnézium a fotoszintézishez létfontosságú, a Kén-S Magnézium Plusz lombon keresztül, ionos formában biztosít azonnali hatást. A jelentős nitrogéntartalom a vegetatív fejlődésben okoz látványos ugrást. A mangán a fotoszintézis nélkülözhetetlen enzimaktivátora, a szárszilárdság növelésében, szénhidrát, cukrok képzésében fontos mikroelem.
A Kén-S Magnézium Plusz a növényi fejlődés kezdeti szakaszától ajánlott a termésérésig, lombra permetezve, illetve növényvédelmi kezelésekkel is kombinálható. A kezelések ismételhetők, de az első kezelést még virágzás előtt végezzük el.

Részletes leírás

Extra kén és magnézium lombtrágya mangánnal felturbózva

A kifejezetten magas kén- és magnézium igényű kultúrák számára, a legjobb hatás érdekében mangán mikroelemmel dúsítva. A kén a fehérjék szintézisének, a zsírsavak és olajsavak képzésének nélkülözhetetlen eleme, hiánya termésképzési rendellenességekhez vezet. A magnézium a fotoszintézishez létfontosságú, a Kén-S Magnézium Plusz lombon keresztül, ionos formában biztosít azonnali hatást.

A jelentős nitrogén tartalom a vegetatív fejlődésben okoz látványos ugrást. A mangán a fotoszintézis nélkülözhetetlen enzimaktivátora, a szárszilárdság növelésében, szénhidrát, cukrok képzésében fontos mikroelem. A Kén-S Magnézium Plusz a növényi fejlődés kezdeti szakaszától ajánlott a termésérésig, lombra permetezve, illetve növényvédelmi kezelésekkel is kombinálható. A kezelések ismételhetők, de az első kezelést még virágzás előtt végezzük el.

Miért hatékony?

A jelentős nitrogén- és magnéziumtartalom azonnal felvehető formájú, ezért látványos fejlődési ugrást okoz a vegetatív időszakban. A termékre jellemző a különleges N/S arány, közel 1:2. Ez az arány ideális, hogy a növény a maximális levél felület kialakítása után megalapozza a generatív szervek/termés képzését. A kén olyannyira nélkülözhetetlen a fehérjék bioszintéziséhez, hogy hiányában a fejlődés lelassul, terméskötődési problémák lépnek fel. A Kén-S Magnézium Plusz megfelelő kénellátást biztosít, ezzel a hiánytünetek megelőzhetők, egyúttal a beltartalmi mutatók is (a sütőipari értékek, olajösszetétel) javulnak. A mangán nélkülözhetetlen enzimaktivátor, a szárszilárdság növeléséhez, szénhidrát, cukrok képzéséhez fontos. A Kén-S Magnézium Plusz készítmény az adalékanyagok révén gyorsan felszívódik levélen keresztül, hatóanyagai könnyen szállítódnak a növény szöveteiben, ezért látványos mennyiségi és minőségi termésgyarapodást eredményez.

Milyen talajokra és mikor ajánlott?

Bármilyen talajra és bármilyen kultúrára ajánlható. A legjobb hasznosulását ott tapasztaljuk, ahol nem biztosított kielégítő ellátás magnéziumból és kénből vagy kifejezetten igényes erre a kultúra. Feltétlenül szükséges magnéziumpótlás a savanyodó vagy kilúgozódott talajokon. A megfelelő kénellátásra az olajtartalmú növények a legérzékenyebbek. Az akadálytalan klorofill képzéshez elengedhetetlen a kielégítő kénellátás. Kénigényes növények pótlólagos kénellátásra szorulnak, mint a repce, napraforgó, mustár, pillangós növények, káposzta-, hagyma-, gyümölcsfélék, zöldségtermesztésben tápoldatos kultúrák. Kihagyhatatlan a kezelés intenzív talajos termesztésben, a szerves anyagok pótlásának csökkenése miatt, a kéntartalmú műtrágyák (pl. szuperfoszfát, kénsavas káli) mellőzésével. Kén- és magnézium hiányos talajokon termésnövelő hatású, az intenzív növekedés kezdetén kijuttatva pozitív hatása végig kíséri az állományt, nem csak zöldítő hatású, serkenti az olajképződést, javítja a termés minőségét.

Mire ad megoldást?

A szántóföldi kultúrák átlagos magnézium kivonása 10-30 kg/ha, kénigénye 15-40 kg/ha, egyes kultúrák, mint pl. a repce kiugróan kénigényes (70 kg/ha), intenzív zöldség kultúrák akár 100 kg/ha-t is igényelnek évente.

A kén és magnézium elhanyagolt tápelemek, az 5-6. helyen szerepelnek a fontossági sorrendben, még a növekvő NPK felhasználás ellenére sem történik meg a pótlásuk. A magnézium kisebb része a klorofill centrális ionja, nagyobb része számos, több mint 300 enzimreakcióban aktiváló, főleg energiaátvivő és energiát átalakító funkcióban vesz részt.

A magnéziumhiány több okra visszavezethető: magnéziumszegény talajok (homoktalajok szőlő- és gyümölcsültetvényei, primőr zöldségtermesztő körzetek), kedvezőtlen talajviszonyok (rossz talajszerkezet, kedvezőtlen vízháztartás, savanyú talajkémhatás), kedvezőtlen időjárási viszonyok (egyre gyakrabban jelentkező szárazság, erősen csapadékos időjárás), konkurens (antagonista) ionok jelenléte, amelyek a magnézium felvételét zavarják, egyoldalú trágyázás, káliumtúlsúly kialakulása.

A kénhiányban szenvedő növény fejletlenebb, mivel gátolt a sejtosztódása és a fehérjeszintézise. A korlátozott növekedés a lombozaton – a gyökérzethez képest – erősebben jelentkezik, súlyos kénhiány esetében is fejlett, elágazó gyökeret nevel a növény, miközben a lombozat fejletlen. A kén nagyon nehezen mobilizálható, ezért a hiánytünetek a fiatalabb leveleken jelentkeznek először. A kezdeti tünetek könnyen összetéveszthetők a nitrogénhiánnyal, attól abban térnek el lényegesen, hogy a hajtásokon jelennek meg először, miközben a nitrogénhiány kezdeti tünetei mindig az alsó leveleken mutatkoznak.

A humuszszegény, lazább szerkezetű, durva szövetű talajok kénben szegényebbek, ezekben a szervetlen kénformák dominálnak, amelyek kimosódásának veszélye jelentős. Tömörödött, levegőtlen talajokon a szerves anyagokból történő kénfeltáródás akadályozott. Az egysíkú NPK trágyázás miatt a talajbeli kénforrások megfogyatkoztak, a kertészeti és a szántóföldi kultúráknál, különösen a magas kénigényű növényeknél a hiány jelei jól megfigyelhetők. A növekvő termésátlagok egyre több ként vonnak ki a talajból. A szerves trágyák hiánya, a kénmentes műtrágyázás, a kéntartalmú növényvédőszerek visszaszorulása miatt a kénpótlás nem megoldott, mesterséges pótlásra van szükség.

A termékben a mangán tartalom úgy került kialakításra, hogy a magnézium és a kén beépülését támogassa, a mangánigényt a legérzékenyebb időszakokra is biztosítsa. A kezelés nyomán a magnézium és kén hiánytünetei valamint a tápanyag antagononizmus elkerülhető. Az első kezelés a termés mennyiségi növelését alapozza meg, a második kezelés a minőségi mutatók javulását segíti. 

Problémák, amikkel találkozhat, ha nem használja a Kén-S Magnézium Plusz levéltrágyát

A hazai talajok háromnegyede kénhiányos, kénpótlás nélkül terméskieséssel kell számolni A kénhiány búzán is jelentkezhet klorotikus tünetetekkel. A kénhiány a fiatalabb leveleken mutatkozik meg először, ellentétben a nitrogén hiánnyal, ami az alsó levelek kisárgulásával kezdődik. https://webapp.agron.ksu.edu/agr_social/lib/Filemanager/userfiles/12082017/sulfur-deficiency-in-wheat-F01b.gif A jó kénellátás a klorofill képzéshez elengedhetetlen, hiányában érközi kisárgulás jelentkezik a kukoricán és a repcén is. sulfur-deficiency-corn.jpg Gabona árvakelés tarlón 

Előnyök

  • A Kén-S Magnézium Plusz azonnal hasznosítható ként és magnéziumot tartalmaz a szemcsés műtrágyákkal ellentétben
  • Éppen azokat a tápelemeket tartalmazza, amelyek először a klorofill képzést alapozzák meg, majd a generatív szakaszban a beltartalmi mutatókat javítják, az olajképzést fokozzák
  • Növényvédelmi kezeléssel kombináltan is kijuttatható, de előzetesen a jó keveredést ellenőrizzük
  • Külön költség nem terheli a kijuttatást, ha a növényvédelemmel összehangoljuk
  • Tápelemei akkor is hatékonyak, ha a talajból nem lenne jó az ellátás
  • Folyékony tápanyag kijuttatás mellett sokkal jobb a tápanyagok hasznosulása, kisebbek a veszteségek, biztosabb a célba érés
  • Minden esetben nélkülözhetetlen, ha külön kénpótlás nem történik

Hasonló termékek

Plantamix® Plusz csávázószer

0,00 Ft/liter
Biogazdaságokban is használható csávázószer, mely kiváló tapadást biztosít más csávázószereknek és a tápanyagoknak!
 

AzoSzul Réz kalászosokra

0,00 Ft/liter
Ezentúl nem kell választania a magas hozam és a kiváló minőség között, az AzoSzul Réz lombtrágya mindkettőt biztosítja a szántóföldi növényei számára!
 

Radistart FL+Bór foszforos lombtrágya

0,00 Ft/liter
Szabaduljon meg a növény elégtelen tápanyagfelvétele miatti problémáktól!
 

PlantaShot Kukorica lombtrágya

0,00 Ft/liter
Ha gyökeres változásra van szükség! Kimagasló foszfor- és cinkellátást biztosít.
 

Speedy Max Retard nitrogéntúlsúlyos lombtrágya

0,00 Ft/liter
Nyújtott nitrogénhatás, a növekedés esszensziája a mikroelemekkel dúsított lombtrágyában. 
 

Plantabór Plusz termésfokozó lombtrágya

0,00 Ft/liter
Magas bórtartalmú levéltrágya a jó megtermékenyülésért
 

Személyre szabott műtrágya akció Önnek!

1,27 Ft/
Tisztelt Érdeklődőnk! 
Ebben a menüpontban találja a FitoNatur Európa Kft. egyedi akcióját! 

Radistart FL Basic levéltrágya

1.011,00 Ft/liter
Jól időzített foszforpótlás az egységes virágzásért!
20 l kanna ára: 20 220 + ÁFA-tól