Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát, a cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Radistart P-max

Egységár: 0,00 Ft/kg
Mikrogranulált műtrágya: pont az és pont annyi, ami a gyökérhez kell! Nemcsak szántóföldre, de kertészetben, kiskertben is nagyon hatásos!
 
Cikkszám: RP-15
Gyártó: Nutrikon Kft.
Nem értékelt

Paraméterek

ÖSSZETEVŐK
Makroelemek
Összes nitrogén (N) 9 m/m%
Foszfor-pentoxid (P2O5) 40 m/m%
Mezoelemek
Kalcium-oxid (CaO) 4 m/m%
Magnézium-oxid (MgO) 3 m/m%
Mikroelem
Cink (Zn) 2 m/m%
KIJUTTATÁSI JAVASLAT
Napraforgó, kukorica 10-20 kg/ha dózisban, vetéssel egymenetben
Kalászosok (búza, árpa, rozs, zab, tritikálé, rizs) 15-30 kg/ha dózisban, vetéssel egymenetben
Repce, mustár 15-30 kg/ha dózisban, vetéssel egymenetben
Csemegekukorica 20–40 kg/ha vetéskor vagy palántázáskor
Zöldségfélék 20–40 kg/ha vetéskor vagy palántázáskor
Gyümölcsfák, díszfák 20–60 g/növény telepítéskor az ültetőgödörbe szórva, tavasszal a törzs köré kiszórva
Egynyári dísznövények 45 g/m2 vetés vagy palántázás előtt a felszínre kiszórva és bedolgozva

Leírás

A Radistart P-max mikrogranulált starter (EK-műtrágya) vízoldható, könnyen felvehető nitrogén- és kiugróan magas foszfortartalmú tápanyagforrás, ami a vetéssel egy menetben vagy tavaszi indító trágyaként táplálja, ellátja a fiatal növényt. A  vastag és szerteágazó gyökérzet az erőteljes csírázással kezdődik, melynek elengedhetetlen feltétele a magas foszforellátás. 

A mikrogranulált formátum sokkal gazdaságosabb és környezetkímélőbb, mint makrogranulált társa.
 

Részletes leírás

Miért hatékony?
Az extra foszfor elindítja a gyökércsúcs osztódását, a kalcium-, magnézium- és cinktartalom a gyökér jobb elágazódását, újabb víz- tápanyag felvevő felületek kialakítását segíti. A vastagabb és szerteágazóbb gyökérzet nagyobb talajtérfogatból képes a vizet és tápanyagokat hasznosítani, hozzáfér az alaptrágya nehezebben elérhető tápanyagaihoz is, ami majd újabb lökést ad az intenzív fejlődéshez.
Az erőteljesebb gyökérzet nagyobb ellenállóságot biztosít a környezeti stresszel és talajlakó károsítókkal szemben és ez a védelem kitart a kultúra végéig.

Milyen talajokra és mikor ajánlott?
Különösen ajánlott gyenge foszforszolgáltató, hideg, kötött, vagy savanyú, mészszegény talajokon, korai vetésnél a talajra egy menetben kijuttatva vagy tavaszi indító trágyának.

Mire ad megoldást? Hideg sokk a kukoricában
  • Tavasszal nem mindig tudjuk kivárni az optimális vetési időt vagy a természet is gyakran megtréfál bennünket. Ha hideg még a talaj a fejletlen gyökérzet számára, nem tudja a foszfort megfelelő formában és mennyiségben felvenni. Ennek következtében elsődlegesen élettani zavarok lépnek fel, majd növényvédelmi problémákra is kell számítani. A foszfor hiány élettani tünetei a levelek lilás elszíneződésében mutatkoznak meg.
  • Ha a korai fejlődési időszakban hirtelen felmelegedés következik be, a talaj felső rétege száradni kezd, a fejletlen gyökérzet nem tud a víz után húzódni, ezért a fejlődés megtorpan, növekszik az aszály miatti kitettség. Ezért mind hideg talajnál, mind korai felmelegedésnél egyaránt jelentős szerepe van a magas foszfor tartalmú mikrogranulátum vetőágyba juttatásának. Ezzel közvetlenül a fiatal növény gyökérzónájában tudjuk feldúsítani a könnyen felvehető foszfort, így biztosíthatjuk a növény számára az egyenletes ellátást. Fontos tudni, hogy a gyökértől távolabbi rétegekben lévő foszfort csak annak felkutatása után tudja a növény felvenni.
Lassú fejlődésű napraforgó. Ne feled mindig a gyengébb állományt dézsmálják a vadak! Egyenetlen állomány, ami gyomirtási problémákhoz vezet!

Előnyök

  • A Radistart P-max olyan gyári formulázott termék, amely a szitálmányokkal szemben folyamatos és időzített tápanyagleadást biztosít.
  • A gyártott szemcsék felületi ellenállása nagyobb, ezért nem porolódnak, nem koptatják el, nem dugítják el a kijuttató elemeket. Gyorsabb menetsebességű vetést is lehetővé tesznek!
  • Termékeink speciális kötésekben és formulációban kerülnek forgalomba, ennek köszönhetően a benne lévő tápelemek jobban hasznosulnak, kisebbek lesznek a talajban a veszteségek. Elősegíti az alaptrágyákkal és fejtrágyákkal kiadott makro tápelemek jobb hasznosulását.

Hasonló termékek

Radistart S-Oil mikrogranulált műtrágya

0,00 Ft/kg
Mikrogranulált műtrágya: kén+kalcium+cink+bór az olajos növények igényeihez igazítva
 

Mineral Starter + Radistart P-max mikrogranulátum keverék

0,00 Ft/kg
Természetes megoldás a biológiai egyensúly fenntartásához gazdaságos módon, mikrogranulált formában.

Mineral Starter a gyökérzóna kezelésére

0,00 Ft/kg
Aktív támogatás és a kártevők elriasztása a gyökérzónában, vetéssel egymenetben alkalmazható.
 

Személyre szabott műtrágya akció Önnek!

1,27 Ft/
Tisztelt Érdeklődőnk! 
Ebben a menüpontban találja a FitoNatur Európa Kft. egyedi akcióját!