Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát, a cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Radistart S-Oil mikrogranulált műtrágya

Egységár: 0,00 Ft/kg
Mikrogranulált műtrágya: kén+kalcium+cink+bór az olajos növények igényeihez igazítva
 
Cikkszám: RS-15
Gyártó: Nutrikon Kft.
Nem értékelt

Paraméterek

ÖSSZETEVŐK
Makro- és mezoelemek
Nitrogén (N) 7 m/m%
Foszfor-pentoxid (P2O5) 30 m/m%
Kén-trioxid (SO3) 20 m/m%
Kálcium-oxid (B) 14 m/m%
Mikroelemek
Bór (B) 0,5 m/m%
Cink (Zn) 0,9 m/m%
KIJUTTATÁSI JAVASLAT
Napraforgó 15-20 kg/ha, vetéssel egymenetben
Repce 15-25 kg/ha, vetéssel egymenetben
Káposztafélék 15-20 kg/ha, vetéskor vagy palántázáskor

Leírás

Radistart S-Oil erősíti a növények tápanyagfelkutató képességét. Olajokban, fehérjékben gazdag növények fejlődését serkenti.
Használatával 3-szor könnyebb a startolás.

Ez a mikrogranulátum a hazai piacokon elérhető egyik legnagyobb kéntartalmú starter trágya: 3-szoros előnyökkel támogatja az olajos növények kezdeti fejlődését. Kiugróan magas vízoldható foszfortartalma a csírázás utáni jó átgyökeresedéshez elengedhetetlen, a kén+kalcium+cink+bór az olajos növényekhez igazodva már a vetőágyban beállítja a tápelem arányokat, a mikrogranulátumos forma az egyenletes kijuttatást, gyors, könnyű hozzáférést teszi lehetővé.

Részletes leírás

A kénben gazdag starter mikrogranulátum, a Radistart S-Oil a hazai piacokon elérhető egyik legnagyobb kéntartalmú starter műtrágya.
A starterkezelés a gyökérzóna ideális tápelem ellátottságát biztosítja, ezért a vetés utáni korai szakaszban semmilyen gátló tényező nem foghatja vissza a fejlődést, nem kell plusz energiákat fordítani a tápelemekhez jutásért. Ha már a csírázásnál, kelésnél elhárítjuk az akadályokat, az nagyban elősegíti a gyors, robbanásszerű korai indulást, megalapozza az egyenletes, jó kondíciójú állományt. Az egészséges növények sokkal nagyobb termésprodukcióra képesek, jobban tűrik a stresszelt állapotot, kisebb terméskieséssel reagálnak a szélsőséges körülményekre. Az olajos növények ideális startere, emellett jótékonyan segíti minden szántóföldi és kertészeti kultúra indulását.

A kép szemlélteti, hány milliméter távolságból tudja a növény felvenni a különböző tápelemeket
Miért hatékony?
A Radistart S-oil mikrogranulátumot közvetlenül a magágyba dolgozzuk be, így könnyen elérhető, rögtön felvehető tápanyagokkal tudjuk tökéletesen lefedni a repce, napraforgó, káposztafélék kezdeti szükségletét.
A kifejezetten magas vízoldható foszfor tartalom a nagy felvevő képességű hajszálgyökér rendszer kialakítását segíti, mellette a kisebb arányú nitrogén az éppen induló növény korai igényeihez elegendő. A cinktartalom a hazai talajoknál jellemző cinkhiányt pótolja. A kalcium az egyre savanyodó talajainkban a mész pótlására szolgál, egyúttal védi a gyökérzetet a gyökérgolyva ellen. A jó kénellátással nem csak a talajok kénhiányát enyhítjük, hanem megalapozzuk a magasabb olajtartalmat is. A rral együtt a jó kénellátás elősegíti a jobb virágdifferenciálódást, az erősebb virágszerveket, egyúttal megelőzhetők a mikroelem hiány okozta betegségek.
Az olajos növények mellett az egyéb szántóföldi és kertészeti kultúrákra is kiváló starter.

Milyen talajokra és mikor ajánlott?
Bármilyen talajnál és bármilyen kultúrában megtapasztalható a starter hatása, a kezdeti fejlődést jótékonyan segíti akkor is, ha nem ideálisak a körülmények.
Szántóföldi kultúrákra vetéssel egy menetben, vagy kelés után sorközre kijuttatva és bedolgozva a talajba.
Kertészeti kultúrákban szabadföldön és zárt termesztő berendezésben egyaránt használható, vetéssel, ültetéssel egy menetben kijuttatva, vagy felületkezeléssel 5-6 cm mélységben bedolgozva, vagy a palánták tövenkénti kezelésével a gyökérzethez juttatva.
Palántanevelő közegbe is bekeverhető, illetve álló kultúrák telepítésénél az ültető gödörbe szórva, később a törzs köré juttatva. 

 

Mire ad megoldást?
A Radistart S-Oil mikrogranulátumos starterezés minden esetben célszerű és hatványozottan megtérülő, amikor a csírázáshoz, keléshez vagy ültetéshez valamilyen kedvezőtlen körülmény áll fenn pl. hideg talaj, túl korai vagy késői vetés, rossz vízellátás, szűk vetésforgó, talajhiba, egyoldalú műtrágyázás. 
Az alaptrágyákkal ellentétben, a Radistart S-Oil mikrogranulátum tápanyagai helyben és maradéktalanul érvényesülnek. A gyökérzet könnyen eléri, nem igényel többletenergiát a tápanyagokhoz való hozzáférés.
Öntözetlen kultúra esetén az aszálytűrés fokozására, a minél nagyobb és szerteágazóbb gyökérrendszer kialakítását kell serkenteni. Ehhez a Radistart S-Oil magas vízoldható foszforkészlete kiváló gyökérstimuláló hatású, amivel a tápanyagok jobb hasznosítását is elérhetjük. A víz- és a tápanyagok jobb érvényesülése miatt további ráfordítások nélkül is nő a termés mennyisége, emellett pozitívan kihat a termés minőségére is.
Különösen ajánlott humuszban szegény talajokon, túlzottan meszes vagy sós termőhelyeken, gyökérgolyva megelőzésére, egyenetlen vízellátás esetén, túlzott környezeti stressznek kitett vagy nem kellő vitalitású állományokban, jobb telelés elősegítésére.
A Radistart S-Oil kéntartalma nélkülözhetetlen az olajképzéshez, keresztes virágzatúaknál a fehérjék szintéziséhez. A repcének segít a jobb telelésben és elfagyás ellen, egyúttal a kénnel megalapozzuk a magasabb olajtartalmat. A repce és a napraforgó kifejezetten kénigényes, ami kulcselem a betegség ellenállás fokozásában. Ha kéntrágyázást egyébként nem végzünk, a Radistart S-Oil maradéktalanul kiszolgálja a kezdeti szakasz kénigényét. Ha elhanyagoljuk a kénpótlást, az bizonyosan visszaveti a fejlődést.
A bórral és cinkkel jól ellátott növénynek fokozott a vitalitása, ezeknek a mikroelemeknek a mesterséges pótlása ma már a hazai talajoknál elengedhetetlen.
A savanyodó talajok kalcium háztartása leromlott, a Radistart S-Oil mikrogranulátum kalcium készlete a gyökérzónában képes kialakítani az egészséges kalcium szintet. A termék kalciumtartalma azonnal hasznosuló, vízoldható forma, a gyökérzetet védi, a gyökérszőr sejtek osztódásához elengedhetetlen. A gyökérzet közelében olyan talajállapotot teremt, ami segít elkerülni a gyökérgolyvát.
Megalapozza a talaj későbbi tápanyag- és vízszolgáltatását, javítja a talajhigiéniát, csökkenti a stressz hatások miatti terméskiesést.

 

Problémák, amikkel találkozhat, ha nem használja a Radistart S-oil mikrogranulátumos starter trágyát 

 

A gyenge, vontatott kelés rányomja a bélyegét az egész termesztési időszakra Ha a kénhiány már levéltünetet okoz, az bizonyosan terméskieséssel jár A bórhiány a káposztaféléknél jellegzetes tüneteket, az olajos növényeknél terméskötődési problémákat okoz

ELŐNYÖK

  • A Radistart S-oil olyan gyári formulázott mikrogranulált startertrágya, amely a szitálmányokkal szemben folyamatos, időzített és egyenletes tápanyag leadást biztosít.
  • A gyártott szemcsék felületi szilárdsága nagyobb, ezért nem porolódnak, nem koptatják el, nem dugítják el a kijuttató elemeket. Gyorsabb menetsebességű vetést is lehetővé tesznek!
  • Termékeink speciális kötésekben és formulációban kerülnek forgalomba, ennek köszönhetően a benne lévő tápelemek jobban hasznosulnak, kisebbek lesznek a talajban a veszteségek. Elősegíti az alaptrágyákkal és fejtrágyákkal kiadott makro tápelemek jobb hasznosulását.
  • A korai fejlődéshez szükséges tápelemeket ideális összetételben biztosítja, a jobb állomány indulással növényvédelmi költségek is megtakaríthatók.

Kapcsolódó termékek

Kén-S Cink Bór lombtrágya

1.695,45 Ft/liter
A Kén-S Cink Bór lombtrágya valódi nagy dobás takarékosan a kénigényes növényekre: napraforgó, repce, hagyma, káposztafélék
20 l kanna ára: 22 580 + ÁFA-tól

Plantabór Plusz termésfokozó lombtrágya

0,00 Ft/liter
Magas bórtartalmú levéltrágya a jó megtermékenyülésért
 

Hasonló termékek

Mineral Starter + Radistart P-max mikrogranulátum keverék

0,00 Ft/kg
Természetes megoldás a biológiai egyensúly fenntartásához gazdaságos módon, mikrogranulált formában.

Mineral Starter a gyökérzóna kezelésére

0,00 Ft/kg
Aktív támogatás és a kártevők elriasztása a gyökérzónában, vetéssel egymenetben alkalmazható.
 

Radistart P-max

0,00 Ft/kg
Mikrogranulált műtrágya: pont az és pont annyi, ami a gyökérhez kell! Nemcsak szántóföldre, de kertészetben, kiskertben is nagyon hatásos!
 

Személyre szabott műtrágya akció Önnek!

1,27 Ft/
Tisztelt Érdeklődőnk! 
Ebben a menüpontban találja a FitoNatur Európa Kft. egyedi akcióját!