Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát, a cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Rólunk

A FitoNatur Európa Kft-ről

Több mint egy évtizede merült fel az a gondolat, hogy a sokéves mezőgazdasági termeltetésben, kereskedelemben, szaktanácsadásban szerzett tapasztalatok alapján önálló termékkel, termékcsaláddal jelenjünk meg a növénykondicionáló szerek piacán. A fejlesztést komoly piackutatás, hatástanulmányok, helyszíni szemlék előzték meg.
Fő célkitűzésünk a termékek szántóföldi- és hajtatott zöldség-termesztésben történő felhasználása volt, ahol azok hatékonyságát igazolni tudtuk. Döntő szempont volt az is, hogy a termék vegyszermentes legyen, és szélsőséges időjárási körülmények között is bizonyítsa hatékonyságát.
A fejlesztés mellett elkezdtük a szántóföldi- és fóliás kultúrák - hajtatott paprika, paradicsom - termékünkkel történő tesztelését.
Egyiptomban és Marokkóban szélsőséges időjárási körülmények között (éjszakai hidegek, nappali melegek, szárazság, vízhiány) fóliás paradicsomban, és paprikában teszteltük a cégünkről elnevezett „FitoNatur Aktív“- terméket.

4 éve rendszeres kísérleteket végzünk a termék hozamnövelő, a növények egészségét védő, és repellens hatásainak igazolására. A termékkel hatósági, egyúttal tudományos vizsgálatokat folytattunk kukorica, árpa, gyep, alma, kajszi, bor- és csemegeszőlő, hajtatott paradicsom, hajtatott paprika, zöldbab, zöldborsó kultúrákban. Biztató kísérleteket folytattunk a Cabernet szőlőfajtánál a bor beltartalmára gyakorolt pozitív hatás bizonyítására az évjárattól függetlenül.
A felsorolt vizsgálatok mindegyike igazolta várakozásunkat a vizsgálati periódusban Magyarországon éppen volt szélsőséges időjárásai viszonyok között is.

A FitoNatur Aktív kondicionáló készítmény száraz időjárás esetén a gyümölcs víztartalmát visszatartja, nagyobb bogyót eredményez, fokozza a növények stressz tűrését, segíti pl. a szőlőnél a lisztharmat gyors leküzdését, és rossz évjáratokban is jobb minoségű terméket eredményez. Felgyorsítja a növények anyagcseréjét, ezért a tápanyagok jobban, és gyorsabban szívódnak fel, jobban hasznosulnak. Ez nagy előny, mivel használata gazdaságosabb termelést tesz lehetővé. A vegyszerek előbb ürülnek ki, és így a termelőnek termékei piacra kerülésekor nagyobb biztonságot ad.

Szabadalmaztatás alatt áll egy, az ökológiai gazdálkodásban történő felhasználásra is javasolt új megközelítésű, a növekedést serkentő, szabályzó, roboráló termékcsaládunk.

Fentieken kívül 2018-ban kereskedelmi, szaktanácsadói tevékenységünket kiterjesztettük a Plantaco Kft. viszonteladójaként. A Plantaco termékeit a 100 %-ig magyar Nutrikon Kft. gyártja, amely a mi termékünket is. 

Az egész országban szállítunk rövid határidővel, mennyiségtől függetlenül. A tápanyagokat, mikrogranulált műtrágyákat és lombtrágyákat könnyen megtalálhatja weboldalunkon. 

Szeretettel várjuk kérdéseiket, kéréseiket. 

e-mail: marketing@fitonatur.hu
Telefon:  +36 70 771 3716